Filter Menu

Abergeldie Road, Aberdeen

A project to improve the energy efficiency of a traditional two storey, three bedroom Aberdeen granite house during redecoration, over a period of six years, has reduced the annual energy bill by 40%.

Overview

The owner of this 1890's granite house in Aberdeen has made a variety of energy saving measures whilst carrying out other decorative refurbishment work to their home.

The work included:

  • replacement of doors and windows
  • extensive sealing of doors, skirting boards, and holes in room linings
  • replacement of some lath and plaster with insulation board
  • additional insulation in the loft, roof combs and under the ground floor
  • the replacement of an open coal fire with a multi-fuel stove.

Details of the work undertaken can be viewed in the case study download, and in the document 'Building Refurbishment' written by the homeowner.

Links

Building Refurbishment - a full report of the project by homeowner Bob Pringle

CIC Start Online

Back to index

Case Study

Download this case study (96 Kb)

Get In touch

Got a question or comment? Why not get in touch with our team?